Persbericht

Persaankondiging: Stop de haat! Protest tijdens inauguratie Trump

Een tiental organisaties bundelt op 20 januari de krachten in een gezamenlijk protest onder de leus ‘Stop de haat! Samen tegen Trump en Wilders!’ Op de dag van Trumps inauguratie demonstreren wij met honderden mensen van de Dam naar het Amerikaans consulaat op Museumplein. Onze coalitie spreekt zich uit tegen racisme, seksisme en bezuinigingsbeleid.

Anne Fleur Dekker: ‘Door heel de Verenigde Staten en in Europa gaan die dag mensen de straat op tegen Trump en zijn miljardairskabinet. Met het protest willen we laten zien dat we solidair zijn met feministen, black lives matter activisten en vakbondsleden daar.’

Thomas Hofland: ‘Niet alleen in de Verenigde Staten zien we de opkomst van rechts. In Nederland is Wilders de grootste in peilingen. Hij kanaliseert de woede over jaren aan bezuinigingsbeleid naar moslims en vluchtelingen. Daar moet een einde aan komen.’

Het protest is een initiatief van oa. antiracismecoalitie Comité 21 Maart en wordt gedragen door een tiental organisaties.

Zie voor meer informatie de website van de coalitie: www.stopdehaat.nu
En de evenementpagina: https://www.facebook.com/ events/648113705389889/